Joc de strategie - GO
Out Of Stock
Producător: d-toys
Cod produs: 73433

Curios cum e să stăpânești un joc de societate simplu și complex în același timp? Descoperă Go, un joc de strategie care-ți provoacă mintea și te ajută să-ți găsești echilibrul interior.

Jocul Go este recunoscut ca fiind cel mai vechi joc de strategie din lume. Se joacă în 2 jucători, are reguli simple, dar care deschid calea către strategii complexe. Fascinează atât jucătorii începători, dornici de provocări intelectuale deosebite, cât și pe cei profesioniști care își depășesc limitele cu fiecare victorie.

Jocul Go de la ROOVI conține:

  • 1 x Tablă de joc cu 13×13 linii
  • 85 x Piese de joc negre din plastic
  • 84 x Piese de joc albe din plastic
  • 2 x Cutii din carton pentru suportul pieselor
  • Regulament de joc.

Scopul jocului este de a cuceri o parte din tablă mai mare decât adversarul. Teritoriile cucerite sunt formate din piesele plasate pe masă plus piesele care ar putea fi adăugate în siguranță, adică în interiorul zidurilor proprii.

În toată această aventură, piesele pot fi capturate dacă sunt înconjurate de piese adverse, astfel că fiecare jucător trebuie să își stabilească atent strategia de expansiune și să ocupe un teritoriu cât mai vast de pe tabla de joc. 

Despre jocul de strategie Go știai că…

În China Antică, era considerat una dintre cele 4 arte savante pe care un erudit chinez trebuia să le stăpânească, alături de caligrafie, pictură și cântatul la instrumentul muzical Guqin.

Este studiat în școlile militare din Asia, fiind considerat un bun exercițiu de strategie militară, în timp ce școlile de filosofie din Occident îl consideră un bun instrument pentru înțelegerea conexiunii dintre gândire și intuiție.

Competițiile de Go la nivel internațional sunt foarte cunoscute, fiind comparabile cu cele de șah. Pozițiile fruntașe sunt ocupate mereu de jucători din Coreea de Sud, China și Japonia.

Jucătorii români de Go sunt printre cei mai iscusiți din Europa.

 De ce să alegi jocul de strategie Go

  • Este un foarte bun exercițiu mental, antrenează ambele emisfere cerebrale și protejează creierul de bolile neurodegenerative, precum Alzheimer-ul.
  • Îmbunătățește abilități precum răbdarea, perseverența și disciplina mentală.
  • Oferă claritate mentală și deschide noi perspective de abordare a problemelor.
  • La nivel profund, jocul Go este o formă de comunicare între doi oameni, de aceea este recomandat cuplurilor pentru îmbunătățirea acestui aspect.
  • Abilitățile, strategia și conceptele din jocul Go se aplică în viața de zi cu zi. De aceea în multe țări asiatice jocul este predat copiilor la vârste fragede, fiind considerat benefic pentru dezvoltarea mentală armonioasă a celor mici.

Ai o mulțime de motive să încerci jocul Go și nenumărate beneficii de care te poți bucura. Fie că îl joci împreună cu prietenul cel mai bun, cu partenerul de viață sau cu copilul ori alegi să îl faci cadou unei persoane dragi, jocul Go este opțiunea ideală.

Dimensiuni:

30 × 30 × 5 cm


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun